Backgrounds & Blue Backgrounds
-->

Pages

Sunday, 31 July 2011

- BULAN RAMADHAN -

Bulan ramadhan ialah bulan umat islam , ia merupakan bulan yg mulia.  Oleh itu , kite kena melakukan sebaiknya untuk menjadikan ramadhan kali ini lebih bermakna drpd ramadhan-ramadhan yg lepas.  Bulan inilah yg kite perlu memperbanyakkan ibadah dengan berzikir , membaca al-quran , sedekah , solat malam , terawih dan solat sunat.  Bulan ini hanya dtg sekali sahaja dalam setahun. 



Oleh itu , berebutlah peluang ini sbb kite tak tau adakah kite akan berjmpe agy pd bulan ramadhan yg akan dtg ? sempatkah kite ? Dengan itu , kita seharusnya bersyukur kerana kite dipertemukan dgn ramadhan kali ini.  Hanya selama sebulan  kite perlu bersungguh-sungguh memperbanyakkan ibadah di bulan yg mulia ini.  Berpuasa jgn hanya berpuasa sekadar bicara  tapi berpuasa dgn iman dan takwa.  Zahir berpuasa begitu juga dgn batin kite. 



Harus bersabar dlm menjalani ibadah puasa.  Jaga amalan , tingkah laku , tutur kata , anggota bdn supaya tidak melanggar larangan puasa.   Jage sebaiknya agar kita akan memperoleh nikmat dan keberkatan yg kita cari selama ini..  InsyaALLAH.  Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak dan Selamat Berpuasa :)

No comments:

Post a Comment