Backgrounds & Blue Backgrounds
-->

Pages

Friday, 28 October 2011

- Graduation Day of Mine ! -

Syukur ! Alhamdulillah ! ungkapan pertama yg disebut . Setelah 3 tahun lamanya belajar akhirnya hari bersejarah yang dinanti tiba juga . Hari yang mana disebut sebagai CONVOCATION DAY merupakan hari yang bermakna buat diri yana n frens .  Ni yana saje nk citer pengalaman yana jelah ye hee.. 


Hari rabu malam tu tak tau nape tak leh tido, letih memang letih tp mata tak mau lelap , pusing sane , pusing sini tp lena jugaklah.  Then kol 5.15 camtu dah bangun , sidai kain , panaskan lauk sediakan breakfast untuk budak budak umah ni.  Hari khamis tu, sume pakat dok bangun awal, kul 5.45 sume dah bangun..sebelum ni tak pernah pun hahah.. Pagi tu memang kelam kabut, nk makeup lah , pakai tudunglah sumenye bergesa sebab kami diarahkan untuk berkumpul pd 7.30 pagi kat Pusat Islam UITM so memang kne rushinglah.  Then tak lame pastu parents yana dengan parents kak un pun datang serentak . Pastu kiteorg pun pegi, mase dekat kat sane memamg dah penuhlah , ramai tol orang, ase sonok , excited n bangga pun ada hahaha..=p



Kami pun beratur pastu lebih kurang kol 8 pagi camtu berarak masuk dewan , mase masuk mmg dah penuh parents waaaaa.....~ rase sgt sgt terharu , memang proud mase jd graduan mase tu , rase nk menangis pun ader , ase sayu kottt. Sape yg alami msti die rase. so sape yg belum korunk tunggu je ye ;) After that , sume dah masuk and lastly NAIB CANCELOR kite masuk dan terus merasmikan majlis dan name pun dipanggil satu persatu naik atas pentas .  Ai , tak bole imagine, teramat nerves rase cm nk meletup dada ni sebab terlalu takot kott hahah gementar woo ! 


Selepas sume name dipanggil , sume bole bersurai pastu keluar je dewan ramai yg berterabur carik mak ayah atuk nenek cucu segala bagai , kol sane sni berselerak orang sampai , yana sendiri tak jumpe mak ayah agy mmg pening nk carik orang ramai, kol pun x bape dgr bising tp lastly alhamdulillah jumpe . Apeagi mstilah tgkp gmba kan haaa..tp pilu bile kot tgk mak ayah huhuhu..  pastu dah ptg skit yana pun anta jubah utk dapatkan scroll yg real .. then terus balik umh.  Itulah pengalaman yang sememangnye best !! tak dapat nk lupa !! sangat sangat seronok .  Tak caye? tanya yg ade pengalaman tu heee.. Sekian :-)



4 comments:

  1. tahniah..sy ade 3 tahun lagi..=)

    ReplyDelete
  2. tahniah... hehe nasib baik azam bertukar U je.. klu x pasti kite konvo skli kn ^^

    ReplyDelete
  3. tenkiu al hakim. ok gudluck ye :)

    ReplyDelete